יום שלישי, 27 באפריל 2010

פינה חדשה בבלוג- "המלשינה"

 "המלשינה"- כי דברים טובים לא שומרים בלב. והפעם בפינתי : קאפקייקס.


התשוקה שלי לעוגייה/בראוניז הזאת התחילה כשצפיתי בקארי בסקס והעיר מתענגת על קאפקייק קטן וחושני.
אחרי כמה חודשים, טרנד הקאפקייק הגיע גם אלינו. ה"בעיה" עם הקאפקייק היא הציפוי וזה גם מה שמבדיל אותו מבראוניז. מצאתי 2 מקומות בתל אביב שכדאי להמליץ עליהם.
הודעה חשובה- זה לא תרגיל יחסי ציבור!! אני מאמינה שכשיש משהו טוב ביד, כדאי להפיץ אותו. לא?


Viola's Cupcakes: בעלת המקום היא השפית ויולה מקפה ויולה בגבעתיים. מקום ידוע למי שצריך להכיר.זהו מיני בית קפה בדיזינגוף 154. הקאפקייק נאפה במקום וזהו המקום היחיד שמצאתי בינתיים בו הקאפקייק לא היה יבש.
לקחתי הביתה 4 טעמים:
קרמבו, וניל פטיסייר, ריבת חלב(עם הנקודה למעלה) ו- RED VELVET. (מקווה שלא התבלבלתי בטעמים).
הגבר אהב את ה-RED ואת הריבת חלב ואני אהבתי את הקרמבו ו-RED.
הכל עשוי מצבעי מאכל טבעיים ויש כ-15 סוגי טעמים.
הקאפקייקס באים בשני גדלים- מיני וסטנדרטי. המיני הוא משחק ילדים לדעתי.




















chuka
שדרות מסריק 16. בית הקפה מעוצב בשלל צבעי פסטל ונוח וכיף לשבת בו. יש בו גם גלידות טובות.
הקאפקייקס באים במגוון צורות וכדאי ורצוי להזמין מראש את הכמות והצורה הרצויה. 03-5224732
כל מי שקיבל את זה במתנה ממני לא נשאר אדיש למראה.












וזאת אני בדרך לקאפקייק:
שמלה-אפרתה, סנדלים-אורבן אאוטפיטרז, תיק- אי.ביי.


יש תמונות שאני גם אוכלת ולא רק מצטלמת אבל לימדו אותי שזה לא מנומס לא להתחלק עם אחרים באוכל. אז לא פרסמתי אותן.  מה גם שלאכול לבד זה לא כיף. אם גם אתם אהבתם, אתם מוזמנים לשתף!


היום זה קורה! היוזמה למען גלעד שליט. בחודש האחרון הופצצתי בהזמנות להצטרף לקבוצה בפייסבוק. מחמם את הלב שמספר חברי הקבוצה הגיע לכ-400,000 איש. היוזמה קוראת לאנשים ללבוש היום לבן כדי להזכיר לכולם שגלעד עדיין חי.
גם אני לובשת לבן (תודות למדי העבודה). מחווה יפה.

9 תגובות:

  1. חייבת להודות בפה מלא (תרתי משמע) שאלו של ויולה אכזבו אותי ביג טיים (טעמתי כשש, בעוונותי, השתמשנו בהן לצילומים...)-המראה והצבעוניות משגעים, הטעם והמרקם מאכזבים מינוס והמחיר-בשמיים!
    לא אהבתי!

    השבמחק
  2. את יודעת מה אומרים על טעם ועל ריח..היה לי טעים! במיוחד 2 הטעמים שציינתי למעלה. מצטערת בשבילך שלא אהבת.

    השבמחק
  3. תודה על ההמלצה! כל פעם אני עוברת שם וחושבת לנסות אבל ממשיכה תמיד לקיורטש הבדוק והאהוב עד מאוד. ככה היה לי גם עם הפאי שוקולד פרג של סגאפרדו. מעדן!!!

    השבמחק
  4. אני גם קונה שם. שירות אדיב ביותר.

    השבמחק
  5. המדהים שלך אמורים להיות כחולים מיסי :-P
    ויולה לימדה אצלנו בבית ספר... האמת היא שמבחינת האיכות כנראה שהם יהיו טובים מאוד. אכלתי במגנוליה בייקרי (זה מסקס והעיר) את הרד וולווט שלהם - היהבסדר. יש לי בעייה עם קאפקייקס: זה אוכל שנועד להיות פוטוגני, ולא בהכרח טעים. כדי שהקישוטים יהיו יציבים לפעמים משתמשים בקרם חמאה, שזה דוחה ממש. באופן כללי יש לי בעייה עם קונדיטוריה שהדברים בה נועדו להיות יפים ולא טעימים. בגלל זה אני לא אוהבת קאפקייקס ולא בצק סוכר.
    ואגב, התבלבלת בין המילה מאפין למילה בראוני. התכוונת למאפין ;-)
    והציפוי זה לא ההבדל היחיד בין קאפקייק למאפין: קאפקייק בדרך כלל עשוי מבצק של עוגה בחושה "קלה" יחסית שעושים, ובכן, כמו עוגה. שיטת ההכנה של מאפין בד"כ מערבת לערבב את כל החומרים היבשים, לערבב את כל החומרים הרטובים ואז לערבב את שניהם ביחד כמה שפחות ולאפות.

    השבמחק
  6. אווץ', זה מגרה בטירוף.. ממש עשית לי חשק עכשיו.
    כשהייתי בניו יורק, שמתי פעמי למגנוליה בייקרי, אותו מקום מפורסם מסקס והעיר הגדולה. זאת הייתה העוגה הכי חלומית שאכלתי בחיי, באמת. חבל שלא צילמתי את הקאפקייק הנ"ל.. הוא נבלע תוך שניות ספורות, כך שבעצם לא ממש היה לו סיכוי להתפס בעדשת המצלמה שלי.
    שרונה

    השבמחק
  7. מהסוף להתחלה:
    שרונה- חבל באמת שלא צילמת. לא חזרתי לניו יורק מאז הקרינו את הפרק הזה והייתי שמחה לראות את מגוון הטעמים שם.

    אור- רואים שהלימודים השתלמו. בשיא הרצינות- ממליצה לך לפתוח בלוג בישול. משהו אומר לי שתהיי תותחית!

    LookinFab- אחרי שתנסי תגידי לי מה את חושבת. אין כמו הקיורטוש. אי אפשר להשוות ביניהם.
    יום טוב!

    השבמחק
  8. היי תמר! כן, זאת אני, קרן;-)...
    אם כבר דיברת על קאפקייס ציבעוניות וטעימות ומכיוון שהבלוג הזה עוסק בהרבה פריטים ציבעוניים אני מציעה פוסט על יצירות מפימו...יש הרבה בנות שמכינות קאפקייקס ודברים מתוקים אחרים כתכשיטים.
    דוגמא לגלרייה של יוצרת ישראלית:
    http://shatya.deviantart.com/gallery/#Fimo-jewelry

    השבמחק
  9. האמת שאני כל הזמן עוברת ליד זה בכיכר מסריק ועוד לא יצא לי ליטעום. באופן עקרוני הם נראים מהממים אבל אין לי חשק מיוחד לאכול את היצירות:)

    השבמחק